Nemzetközi siker - Magyar elnököt választott a WIPO Védjegyjogi Állandó Bizottsága

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization, WIPO) Védjegyjogi Állandó Bizottsága (SCT) a 2012. szeptember 18. és 21. közötti, 27. ülésszakának első napján dr. Gonda Imrét, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) Védjegy- és Mintaoltalmi Főosztályának főosztályvezető-helyettesét választotta meg elnökének.

Dr. Gonda Imre a Közép-Európai és Balti Államok (CEBS) regionális csoportjának jelöltjeként - a fejlett országokat tömörítő B csoport által előterjesztett, és a latin-amerikai és karibi országok csoportja (GRULAC) által megtámogatott javaslat alapján - kapott bizalmat az elkövetkezendő 12 hónapra.

Ez a siker dr. Gonda Imre iparjogvédelmi szaktudásának, szakdiplomáciai képességeinek elismerése mellett kiemelkedő jelentőségű a CEBS regionális csoportja és ezen belül Magyarország számára is, hiszen a csoport koordinátori feladatait a 2012. évben hazánk látja el. Fontos lépés továbbá az SZTNH által a szellemi tulajdonjog terén betöltött aktív nemzetközi szerepvállalás tekintetében. A sikeres jelölés egyértelműen köszönhető annak is, hogy az SCT 26. ülésén az elnök távollétében dr. Gonda Imre - akkor még alelnökként - a legmagasabb szakmai színvonalon látta el a levezető elnöki teendőket.

2012/09/19